GK Questions for Kids 2021

GK Questions for Kids 2021: General knowledge plays a big role in the holistic development of the child. so we can say that General knowledge is an important aspect of education, as it helps kids perceive, analyze and understand the world around them and improves their social and general awareness.

Read More: Gk Questions for Class 1to 5 : These Questions will Improve Your Child’s General Knowledge

General knowledge helps kids perform well in school examinations, class debates, group discussions, entrance tests, and interviews and also boosts their conversational skills by allowing them to speak on a variety of topics with ease.

It is important to know what general knowledge means for your child and how do they benefit from it. All the knowledge and life skills that your child acquires will help build their confidence and skills.

In this article, we are sharing Some important GK Questions for Kids that will Improve Your Child’s, General Knowledge. Let’s get started…

GK Questions for Kids 2021

Q1.What is the color of a ripe banana? 

Ans: Yellow

Q2. What do you call a house made of ice?

Ans: Igloo

Q3. Which is the largest animal in the world?

Ans: Blue whale

Q4.Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’

Ans: Camel

Q5.How many letters are there in the English alphabet?

Ans: 26

Q6.How many consonants are there in the English alphabet?

Ans: 21

Q7. How many hours are there in a day?

Ans: There are 24 hours in a day?

Q8. How many sides are there in a triangle?

Ans: Three

Q9. Which month of the year has the least number of days?

Ans: February

Q10.What is the color of the moon?

Ans: White

Q11.How many days do we have in a week?

Ans: 7

Q12. What type of bird lays the largest eggs?

Ans: Ostrich

Q13. Which festival is known as the ‘Festival of flowers’?

Ans: Onam

Q14. Which are the vowels in the English alphabet series?

Ans: A, E, I, O, U

Q15. Which is the tallest animal on the earth?

Ans: Giraffe

Q16. Which festival is known as the festival of colors?

Ans: Holi

Q17. Which animals give milk?

Ans: animals like cows and goats give milk to us.

Q18. Which festival is called the festival of light?

Ans: Diwali

Q19. How many days are there in a normal year?

Ans: 365 (not a leap year)

Q20. How many colors are there in a rainbow?

Ans: 7

Q21. What is the top color in a rainbow?

Ans: Red

Q22. How many days are there in the month of February in a leap year?

Ans: 29 days

Q23. How many days are there in a week?

Ans: There are seven days in a week

Q24. Which animal is called King of Jungle?

Ans: Lion

Q25. How many primary colors are there?

Ans: Three (red, yellow, blue)

Why General knowledge is important for KIDS?

General knowledge will help them to relate and understand the varied facets of the world and its working better. The stronger is one’s general awareness and knowledge the easier it gets to relate to other subjects; it also has a link to improved problem solving and open-mindedness.

We hope you like this article (GK Questions for Kids), if you have any questions then, please write in the comment section…

Leave a Comment

error: Content is protected !!