Top Weekly Current Affairs: 13 April to 19 April 2020

Top Weekly Current Affairs: 13 April to 19 April 2020

In today’s current affairs update, we will study the most important current affairs of this week. Here we have included the most important current affairs from 13 April to 19 April ((Top Weekly Current Affairs 13 April to 19 April 2020). This information is important for the upcoming UPSC, Bank, SSC, Railway exam and all state govt jobs. You can also download the PDF of this weekly current affairs, for which the link is given at the end of this article.

Q1. Who has been appointed as the Ambassador for World Wildlife Fund India?

A)
B)
C)
D)
Ans: D

Q2.  Who among the following was born on April 14, 1891?

A)
B)
C)
D)
Ans: D

Q3. When did the Jallianwala Bagh massacre take place?

A)
B)
C)
D)
Ans: A

Q4. Which app has become the world’s highest downloaded app in just 13 days?

A)
B)
C)
D)
Ans: D

Q5. Government’s pan-India Agriculture trading portal e-NAM completed how many years of implementation on April 14, 2020?

A)
B)
C)
D)
Ans: B

Q6. IMF has predicted how much growth rate for India in 2020?

A)
B)
C)
D)
Ans: B

Q7. The RBI has reduced Reverse Repo Rate by how many basis points?

A)
B)
C)
D)
Ans: B

Q8. Which nation will host Asian Boxing Championships 2020?

A)
B)
C)
D)
Ans: A

Q9. Who is the Director General of the World Health Organisation?

A)
B)
C)
D)
Ans: A

Q10. Which nation has approved the sale of Harpoon missiles and torpedoes to India?

A)
B)
C)
D)
Ans: B

Q11. RMS Titanic sank into the North Atlantic Ocean on which day?

A)
B)
C)
D)
Ans: A

Q12. When was the International Day of Human Space Flight 2020 observed?

A)
B)
C)
D)
Ans: B

Download PDF (Join Telegram Channel)

प्रतिदिन के सभी महत्वपूर्ण करंट अफेयर्स जानने के लिए यहा क्लिक करे – CLICK HERE

Our effort is to give you all the necessary current affairs in a short time, which is very important from the point of view of all competitive examinations. Hope this proves to be useful for you and wish you all the best for the upcoming competitive exams !!!!

For The Latest Activities And News Follow Our Social Media Handles:



Leave a Comment

error: Content is protected !!